apricots · pecivo

Happiness is…baking…with apricots :)

Dnevi tečejo in tedni se kr obračajo…uf, še mal, pa bo avgust. Tele nedelje so očitno ratale stalnica za novo objavo. 🙂 Očitno cel tedn premlevam eno idejo, za vikend se pa končno spravm kj narest 🙂 Prznam, da sem bla prepričana, da bom naslednjič objavla neki s
čokolado oz. z ne-sadjem. No, pa ni šlo 😉 Preprosto je poleti treba jest neki osvežilnega, pa še sadja je zdaj na pretek…maline, marelice, hruške, breskve…ni da ni. Katja me je prosila, d neki spečem, tko d sm se lotila kr istega peciva okr prejšn tedn, samo d sm namest malin dala marelice. Kr majo marelice več pektina, sm dala manj želatine. Še zmer je vse v nulo uspelo in blo tud dobro! Tko, da je tale recept uporaben za katerokoli sadje 🙂 Poskuste, sm prepričana, d vam bo uspelo! Za naslednjič pa oblubim, d bom ciljala na ne-sadne okuse 🙂
Drugače pa je tedn minil bl družinsko in se dns 20160724_121950zaključu z družinskim piknikom. Naslednji tedn bo spet še bl družinski, sj že nestrpno čakamo vesel dogodk, tko d bo razlogov za peko več kt dovolj 😉 Že iščem nove recepte…ko mi kaj lepega uspe, takoj objavim. 🙂
Lep dopustniški pozdrav…do naslednje peke! 🙂

MAMLJIVA MARELICA 

Sestavine:
Podlaga:

  • 360g mletih piškotovpizap.com14693794142711
  • 240g masla

Žele:

  • 700g marelic
  • 9 žlic sladkorja
  • 2 (40g) vrečki želatine fix

Krema:

  • 350g mascarponeja
  • 300ml sladke smetane
  • 250g bele čokolade
  • ½ vrečke želatine fix
  • bela čokolada za dekoracijo

Postopek:
Piškote zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo. Maso nato razporedite po pekaču in dobro pritisnite, ter postavite v hladilnik, da se strdi.
Marelice zmiksajte s paličnim mešalnikom in nato maso segrejte, ter dodajte sladkor, da se raztopi. Ko je masa ohlajena, ji dodajte želatino in nato pire prelijte po piškotih, ter postavite v hladilnik.
Sladko smetano stepite in ji primešajte mascarpone. Mešanici dodajte ohlajeno stopljeno belo čokolado (priporočam, da jo stopite nad vodno kopeljo, saj drugače hitro nastane kepa). Na koncu primešajte še želatino in kremo prelijte po dobro strjenem želeju. Po kremi posujte naribano belo čokolado in postavite v hladilnik, da se ohladi. Pa dober tek!

pizap.com14693795515771

APRICOT AMAZINGNESS

Ingredients:
Base:
350g graham cracker crumbs
240g melted butter

Jelly:
700g apricots
9tbsp sugar
2  (40g) gelatine powder

Cream:
350g mascarpone cheese
300ml whipping cream
250g white chocolate
½ (10g) powdered gelatine
white chocolate for decorating

Instructions:
Take the cookie crumbs and mix them well with the melted butter. Then put the mixture in the pan and press into the bottom. Put the pan in the fridge.
Now you make the jelly. Puree the apricots with a stick hand blender. After that, put them in a pan and  bring them to a boil. Then add sugar and the gelatine and mix well. Pour the jelly over the base and put in the fridge.
For the cream, mix together mascarpone cheese and the whipped cream. Add the melted white chocolate and mix well. After that, add the gelatine and pour over a well-set jelly. Decorate with white chocolate and put in the fridge to set. Enjoy!

The Apricot-loving Twin
LOGO - blog

2 thoughts on “Happiness is…baking…with apricots :)

Leave a comment