pecivo · sladice

Raspberries, white chocolate and the flying me

Ta tedn sm pa res že lahko zadihala s polnimi pljuči in končno začela uživat dopust 🙂 Mal sem in tja, nekaj kavic, mal  podaljšanega jutranjega spanja in tedn se je na hitro obrnu. Pa je pršla sobota, in za soboto sve bile s sodelvako zmenjene, za zipline. Obe se itak bojive13620093_10157184553785215_6202140107103063433_n višine, ampk sve ugotovle, d je to edini način, da premagave strah. In sve šle 🙂 No, jst eno noč prej nism popolnoma nč spala…očitno me je blo res orng strah 🙂 Cele navdušene sve se prve iz skupine pognale na sedežnico…in se že med vožnjo gor prepričvale, d bo sam od začetka grozno, in d morve uživat. Seveda prideve prve gor, prepričane d bove mogle še čakat…no, pa so v bistvu oni čakal naju. Jst itak vesela, kr če b mogla še ene 10 minut gledat kaj me čaka, b si vrjteno premisnla. Tko sem pa šla..in uživala! 🙂 Prvih par metrov je res precej grozno, potem pa samo odpreš oči in uživaš. Noro!
No, še predn sm šla premagovat svoj strah višine, sm na hitro naredila pecivo. Tokrat z malinami. 🙂 Idejo sm najdla na oblizniprste.si , ampak sm jo mal spremenila in namest pite naredila biskvit, in namest črne čokolade naredila kremo z belo čokolado. In uspelo je krasno. Okus pa itak top! Priporočam! 🙂 Uživajte tedn. Premagajte kakšen strah! Se splača! 🙂

RDEČE-BELA FANTAZIJA

Sestavine:
Podlaga:

 • 360g mletih piškotov
 • 240g maslaPOSTOPEK

Žele:

 • 600g zmrznjenih malin
 • 9 žlic sladkorja
 • 2 ½ (50g) vrečke želatine fix

Krema:

 • 350g mascarponeja
 • 300ml sladke smetane
 • 250g bele čokolade
 • ½ vrečke želatine fix
 • bela čokolada za dekoracijo

Postopek:
Piškote zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo. Maso nato razporedite po pekaču in dobro pritisnite, ter postavite v hladilnik, da se strdi.
Maline segrejte in jih nato zmiksajte s paličnim mešalnikom. Dodajte jim sladkor in še enkrat dobro premešajte. Ko so ohlajene jim dodajte želatino in nato pire prelijte po piškotih, ter postavite v hladilnik.
Sladko smetano stepite in ji primešajte mascarpone. Mešanici dodajte ohlajeno stopljeno belo čokolado (priporočam, da jo stopite nad vodno kopeljo, saj drugače hitro nastane kepa). Na koncu primešajte še želatino in kremo prelijte po dobro strjenem želeju. Po kremi posujte naribano belo čokolado in postavite v hladilnik, da se ohladi. Pa dober tek! VMES

RED-WHITE DELIGHT

Ingredients:
Base:
350g graham cracker crumbs
240g melted butter

Jelly:
600g frozen raspberries
9tbsp sugar
2 ½ (50g) gelatine powder

Cream:
350g mascarpone cheese
300ml whipping cream
250g white chocolate
½ (10g) powdered gelatine
white chocolate for decorating

Instructions:
Take the cookie crumbs and mix them well with the melted butter. Then put the mixture in the pan and press into the bottom. Put the pan in the fridge.
Now you make the jelly. Put the frozen raspberries in a pan and bring them to a boil. After that, puree them with a stick hand blender. Then add sugar and the gelatine and mix well. Pour the jelly over the base and put in the fridge.
For the cream, mix together mascarpone cheese and the whipped cream. Add the melted white chocolate and mix well. After that, add the gelatine and pour over a well-set jelly. Decorate with white chocolate and put in the fridge to set. Enjoy!

The Fearless Twin
LOGO - blog

2 thoughts on “Raspberries, white chocolate and the flying me

  1. Jst vedno uporabljam kar želatino fix oz. instant. Ima jo dr. Oetker, ali pa Dolcela, pr nas tud Hofer. Jo samo dobro zmešaš v kremo in je to to. Ni potrebno nobenega namakanja, pa segrevanja…pa tega. Ker tiste v lističih tud jst ne znam uporabljat 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s