muffini · pecivo · sladice

Spring, where are you? We made you sacher cakes! :)

In res…mislim, da bi bila pripravljena speči 10 škatel piškotov in kolačkov, samo da končno pride pomlad! 🙂 Sneg in nizke temperature pač niso zame. Verjetno je to tudi eden od razlogov za ‘zimsko zatišje’ na blogu…preprosto ni bilo navidha. No, ampak tudi ta navdih sem našla (tukaj)…tokrat sem pripravila mini sacher kolačke, ki odlično združijo okuse božanske sacher torte v majhne grižljajčke. Preprosto morate jih poizkusiti! 🙂

Your older twin
LOGO - blog


MINI SACHER KOLAČKI

glavna1
Sestavine:
(za 12 kolačkov)
– 125g masla
– 125g sladkorja
– 125g moke
– 50g gustina
– 20g kakava
– ½ vrečke pecilnega praška
– 2 jajci
– 80ml mleka
– 60g jedilne čokolade

Za navlažitev: 70g marelične marmelade + 80ml vode
Polnilo: marelična marmelada; 150g jedilne čokolade, 20g masla

Postopek:
Mleko segrejemo in v njem stopimo čokolado. Nato skupaj dobro zmešamo maslo in sladkor in dodamo še jajci. V ločeni posodi zmešamo moko, gustin, kakav in pecilni prašek. Suhe sestavine nato postopoma dodamo mokrim, ter postopoma vlivamo tudi stopljeno čokolado. Maso nato vlijemo v modelčke in pečemo približno 20min na 170°C. Medtem, ko se kolački hladijo, pripravimo preliv. Vodo in marmelado zmešamo in segrejemo, ter vanj pomočimo kolačke. Če smo pekli v modelu za muffine, vsakemu kolačku, preden ga navlažimo, na sredini izdolbemo luknjo. Kolačke nato najprej napolnimo z marmelado, nato pa luknjo prekrijemo s stopljeno čokolado.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s