pecivo · sladice

Today…I will bake! :)

In sem res! Poletje in vročinski val, ki nas je spet zajel, kar kliče po osvežilnih in seveda sadnih sladicah. Tokrat sem se lotila rezin z gozdnimi sadeži in grškim jogurtom. Biskvit je narejen po vzoru ameriške ‘poke cake’, kar pomeni, da v biskvit naredimo luknjice, da se preliv lažje vpije in s tem pride še bolj osvežilen. Gozdni sadeži rezinam dajo ravno pravšnjo kislost, njihov okus pa krasno dopolni krema iz osvežilnega grškega jogurta in sladke smetane. Rezine so pripravljene hitro, in so definitivno sladica letošnjega poletja! Uporabite lahko katerokoli sadje, ki ga imate doma. 🙂 Veselo ustvarjanje! 🙂

                                                  BOŽANSKE POLETNE REZINE

Sestavine za biskvit:
(pekač  21cm×25cm)
– 135g bele moke
– 1/2 čajne žličke sode bikarbone
vmes.jpg– 1/2 čajne žličke soli
– 115g masla (sobne temparature)
– 175g sladkorja
– 1 jajce
– 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
– 160ml pinjenca (lahko tudi navadni jogurt)

Sestavine za preliv:
– 250g gozdnih sadežev (lahko zmrznjenih)
– 50g sladkorja
– 2 čajni žlički koruznega škroba
– sok polovice limone
– malo vode

Sestavine za kremo:
– 
300g grškega jogurta
– 200ml sladke smetane
– 50g sladkorja v prahu
– 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
– 1 želatina fix

Postopek:
Maslo in sladkor penasto vmešamo in dodamo jajce ter vanilijev ekstrakt. Nato postopoma dodajamo mšanico moke, sode bikarbone in soli, ter pinjenec. Vse dobro premešamo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C, 15-20min (preverimo z zobotrebcem). Medtem pripravimo preliv. V kozico damo gozdne sadeže, sladkor, koruzni škrob, limono in malo poved. Sadje pokuhamo in počakamo da se razpusti in zgosti. V topel biskvit s pomočjo ročaja kuhlnice naredimo luknjice (da bo biskvit lažje vsrkal tekočino) in po biskvitu polijemo preliv. Postavimo v hladilnik za 1-2 uri, da se preliv strdi. Medtem pripravimo kremo. Stepeno sladko smetano primešamo grškemu jogurtu, dodamo sladkor in vanilijev ekstrakt, ter na koncu primešamo še želatino. Kremo polijemo po pecivu in postavimo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo, ko potrebujemo osvežitev 😉


Your Berry Twin
🙂
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s