Pite · sladice

Eat bluberry pie for breakfast and shine all day ;)

Borovnice za zajtrk? OK. Pita za zajtrk? Sliši se dobro. Ampak borovničeva pita se sliši še bolje! 🙂 Ker so dnevi vse bolj vroči, je pečica spet na dopustu (tako kot jaz 😉 ), zato se spet prileže sladica brez peke, ki je seveda čimbolj osvežilna. Sladic v kozarčkih je za nekaj časa dovolj, zato sem se odločila, da končno uporabim že nekaj časa nazaj kupljen pekač za pite 🙂 Ker je sezona borovnic, seveda ni bilo dileme, katero sadje uporabiti 🙂 Tokrat je nastala osvežilna borovničeva pita, ki je ravno prav kisla in ravno prav sladka, pa še zelo hitro narejena! Preprosto morate jo poskusiti. 🙂

                                               POLETNA BOROVNIČEVA PITA

Sestavine za podlago:glavna2
– 250g mletih piškotov
– 150g stopljenega masla

Sestavine ze kremo:
– 500g pasirane skute
– 200ml sladke smetane
– 4 žlice mletega sladkorja
– 250g pasiranih borovnic (+za dekoracijo)
– 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
– 1 želatina fix

Postopek:
Piškote zmeljemo in jim primešano stopljeno maslo.
Vse skupaj pritisnemo v dno in rob modela za pite (26cm). Za dno izrežemo krog iz peki papirja. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Za nadev stepemo smetano in ji dodamo sladkor. Smetani dodamo skuto, pasirane borovnice, ter na koncu še želatino. Kremo prelijemo na piškotno podlago in okrasimo z svežimi borovnicami. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in potem…pojemo, seveda! En košček, dva koščka…no, pri drugem seveda ne štejemo več 😉

Your Bluberry-inspired Baker 🙂
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s