cheesecake · sladice

Voiceless baker…;)

Mhm…dobesedno. Ko ti kombinacija klime, pretiranega govorjenja in konec šolskega leta vzame glas in se drugače počutiš, z izjemo neustavljivega kašlja, počutiš čisto ok, je seveda časa za peko več kot dovolj. Ker se bliža poletje, je svežega sadja čedalje več in je v osvežilnih sladicah logična izbira za hlajenje čedalje toplejših dni. Kombinacija nektarin in ruma pa je božanska! 🙂

Vaša »voiceless-younger« sister
LOGO - blog

                                                       PLESOČA NEKTARINA

Sestavine za podlago:
– 300g mletih piškotov
– 200g stopljenega masla

Sestavine za nadev:
– 500g mascarponeja
vmes– 250ml sladke smetane
– 2 žlici mletega sladkorja
– ½ čajne žlične vanilijevega ekstrakta
– ¼ čajne žličke rumovega ekstrakta
– 1 želatina fix

Sestavine za preliv:
– 60g masla
– 3 žlice ruma
– 60g rjavega sladkorja
– 3 zrele nektarine
– ¼ čajne žličke rumovega ekstrakta

Postopek:
Piškote zmeljemo in jim primešano stopljeno maslo.
Vse skupaj pritisnemo v dno tortnega modela (26cm) obloženega s peki papirjem. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Za nadev stepemo smetano in ji dodamo sladkor. Smetani dodamo mascarpone, oba ekstrakta, ter na koncu še želatino. Kremo prelijemo na piškotno podlago. Cheesecake postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo preliv. Na srednjem ognju v ponvi stopimo maslo, ki mu dodamo rjavi sladkor. Ko se sladkor stopi, dodamo rum in pustimo na ognju 3-4 minute. Mešanici nato dodamo na krhlje narezane nektarine in počakamo, da se malo zmehčajo (10 minut). Odstavimo z ognja in pustimo, da se preliv ohladi. Nektarine položimo na toro in prelijemo z malo preliva.
In potem…dig in!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s