sladice · strawberries

Living the sweet life :)

Vikend, poletje (no, skoraj) in spet nekaj prostega časa za ustvarjanje 🙂 Tokrat sva se dela spet lotili skupaj…in to je seveda zopet pomenilo komedijo zmešnjav 🙂 Seveda je bilo potrebno najprej dobiti dobro idejo…Polona je predlagala piškote, Katja eklerje…in obveljala je seveda…Katjina 😉 No, jaz sem potem dala idejo, da jih naredive z jagodami, tako da je vsaka prispevala nekaj 🙂 Eklerje in paljeno testo sva delali prvič, zato sva se sploh pri obliki in velikosti malo lovile, ampak ravno do zadnjega pekača sva jih naštudirale 😉 Seveda je glavno delo spet opravila Katja…jst sm modrovala, slikala, odkrivale nove funkcije instagrama…(naredila odlično sliko Katja ‘zajec’, za katero nimam dovoljenja za objavo)..no vsake toliko sem tudi kakšno stvar premaknila…recimo naredila en ekler, ki pa žal ni bil primeren za fotografijo (lahko ugibate zakaj ;)). V glavnem, pomladni eklerji so uspeli! Z vanilijevo kremo, smetano in jagodami so odlični! Osvežilni in ravno pravi za pomladne in poletne dni 🙂 Sem prepričana, d bodo popestrili vsak piknik! 🙂 Morate jih poskusiti!:)

JAGODNI EKLERJI

Sestavine za testo: vmes
 230g masla
– 240g moke
– ½ čajne žličke soli
– 280ml vode
– 8 jajc

Sestavine za kremo:
– 1 Gelette puding
– 400ml smetane
– 250ml mleka
– vanilijev ekstrakt (po okusu)
– stepena smetana
– 300g jagod
-sladkor za posip

Postopek:
Maslo stopimo v vodi in pustimo, da vse skupaj zavre. Nato na majhnem ognju dodamo moko z soljo in mešamo toliko časa, da se testo ne prijema več posode. Posodo nato odstavimo in masi dodajamo jajca enega po enega. Po vsakem dodajanju maso dobro premešamo. Testo nato nabrizgamo na pekač (lahko nabrizgate tudi kupčke, če želite delati princes krofe) in pečemo v predhodno ogreti pečici. 15min pečemo na 230°C,  nato pa še 20min na 160°C.
Ko se eklerji hladijo, pripravimo kremo. Puding Galette zmiksamo s smetano in mlekom in dodamo malo vanilijevega ekstrakta (če se nam zdi pregosta, ji dodamo še malo smetane). Sladko smetani stepemo, jagode pa narežemo na lističe.
Ko so eklerji ohlajeni, jih prerežemo in najprej nabrizgamo kremo, na kremo položimo jagode in nato nabrizgamo smetano, ter pokrijemo z drugo polovico. Nato jih posujemo s sladkorjem v prahu. In nato uživamo v sladkanju 😉

Your back-in-action Twins
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s