sladice

An apple a day…makes an apple strudel!

Dopusta je konec, aprilski maj je tukaj in počasi že komaj čakamo poletje. 🙂 Midve že veselo pečeva in preizkušava recepte (vsaka na svojem), tukaj pa je končno eden, ki je nastal skupaj. No, v bistvu je Katja tale zavitek preizkusila že nekrat prej, danes pa je recept še izboljšala. 🙂 Polona je vse skupaj nadzorovla, kar pomeni…stala zraven in vsako minuto vrašala, če kaj pomaga…nekaj opletala z rokami in se poskusila vključit v delo…potem, ko je bilo zavitek potrebno prestavit v pekač se ga celo dotaknila…in na koncu ugotovila, da je včasih boljše biti tiho in samo opazovati 🙂 Hej, vsak dober chef, mora imeti tudi dobrega sous-chefa 😉 Kakorkoli, chef in (zelo sposoben) sous-chef sta ustvarila odličen jabolčni zavitek, ki je seveda najboljši še topel in se resnično prileže v teh bolj sivih dneh! Veselo sladkanje! 🙂

NEBEŠKI JABOLČNI ZAVITEK 

Sestavine:vmesna
– 1 zavitek listnatega testa
– 1 majhen lonček kisle smetane
– 750g jabolk
– 3 žlice sladkorja
– vanilijev ekstrakt (po okusu)
– cimet (po okusu)
– 5 žlic drobtin
– 30g masla + za premaz

Postopek:
Jabolka naribamo in jim dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt in cimet po okusu. Drobtine prepražimo na maslu.
Listnato testo razvaljamo oz. razgrnemo in ga premažemo s kislo smetano. Po testu posujemo mešanico z jabolki in posujemo z drobtinami. Po želji lahko dodamo tudi rozine. Zavitek zvijemo in po vrhu namažemo z maslom. Pečemo 45min na 180°C. Po polovici peke lahko zavitek pokrijemo z alu folijo, da se zgornja plast ne zapeče preveč. Preden zavitek postrežemo, ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Naj vam tekne! 🙂

Your chef-twin and sous-chef twin
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s