kokos · pecivo · sladice

If in doubt….bake a cake!:)

Pa smo spet tam….prazniki! In še en ‘izgovor’, da malo več pojemo in kaj dobrega spečemo. 🙂 Že nekaj časa imam kupljene silikonske modelčke s pikapolonicami, rožicami, metuljčki in zajčki, tako da em se odločila, da jih končno uporabim 🙂 In sem se odločila za čokoladno testo s kokosovim polnilom. 🙂 Seveda vse ni šlo točno po načrtih 😉 Ker grem vedno z glavo skozi zid…:) 1. ker vem, da je potrebno modelčke napolnit samo malo čez polovico, ampak so se mi zdeli kar malo ‘prazni’, tako da sem jih napolnila skoraj do roba. Nikar ne delajte tega! 😉 2. ker vem, da je pri silikončkih modelčkih potrebno počakati, da se biskvit popolnoma ohladi (me je izučilo pri šarklju), pa sem še vedno biskvitke z zajčki skoraj vroče stresala iz modelčka in posledično vsem trem potrgala ušesa (zato jih tudi ni na slikah)…seveda bi jih potem najraje še sebi 😉 😉 Ampak ne glede na vse…recept je božanski! Kombinacija kokosa in čokolade je tako ali tako zmagovalna, v obliki metuljčkov, rožic in pikapolonic pa še lepa! 🙂 Biskvitke lahko seveda posujete še s sladkorjem v prahu…če pa nimate modelčkov, pa lahko uporabite model za šarkelj. Poskusite, ne bo vam žal! 🙂

POMLADNI KOKOSOVI BISKVITKI

Sestavine za čokoladno testo:
– 225g bele moke
– 30g grenkega kakava
– 200g rjavega sladkorjavmesna
– 1 čajna žlička sode bikarbone
– ¼ čajne žličke soli
– 80ml olja
– 240ml vode
– 1 jedilna žlica belega kisa
– 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Sestavine za kokosov nadev:
– 220g kremnega sirčka
– 1 rumenjak
– 85g sladkorja v prahu
– 115g kokosove moke
– ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Postopek:
Za čokoladno testo zmešamo moko, kakav, sladkor, sodo bikarbono in sol. Suhim sestavinam nato dodamo olje, vodo, kis in ekstrakt. Vse skupaj dobro zmešamo. Nato pripravimo kokosov nadev. Kremni sirček, rumenjak in sladkor v prahu dobro zmešamo, ter dodamo kokosovo moko in vanilijev ekstrakt. Nato 1/3 modelčka (lahko je tudi model za šarkelj) napolnimo z čokoladnim testom in nato dodamo kokosov nadev. Modelček nato napolnimo s čokoladnim testom,da prekrijemo kokosov nadev. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C. Če so modelčki manjši, pečemo 20-25minut, šarkelj pa 40-45min. Preden biskvitke damo iz modela, počakamo, da se dodobra ohladijo.

Naj vam tekne! 🙂

Your still-clumsy Twin
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s