potica · presno · sladice

Bakers gonna BAKE, bake, bake, bake, bake!

Uf, če pa tole ni idealna pomlad, potem pa res ne vem…:) In takoj, ko je lepše vreme in ko se dan podaljša, imam več časa zase in tudi za spomladansko pospravljanje 😉 Tudi vikende poskušam izkoristit kolikor se le da…za obisk najbolj pridnega nečaka ali pa za kakšen izlet 🙂 Včeraj smo šli skupaj na Odprto Kuhno v Celju, danes pa je bil spet čas za ustvarjanje v kuhinji. Tokrat sem preizkušala presno kokosovo potico…da bo recept izpopolnjen pred veliko nočjo. 🙂 Spet je uspela krasna potica, ki je poleg vsega še veliko bolj zdrava. Ne bo vam žal, če jo naredite. Sploh, ker vzame veliko manj časa 😉

PRESNA KOKOSOVA POTICA

Sestavine za testo:IMG_20150403_134440.jpg
– 175g dateljnov
– 140g mandeljnov
– 1 žlica kakava

Sestavine za nadev:
– 100g kokosove moke
– 70g indijskih oreščkov
– 10 dateljnov
– vanilijeva esenca
– 60ml vode

Priprava:
Dateljne in mandeljne namakamo 30min.
Nato jih odcedimo in v blenderju dobro zmeljemo mandeljne. Dodamo kakav, odcejene dateljne in vse skupaj dobro zmeljemo. Testo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo nadev. V blenderju zmeljemo namočene in odcejene indijske oreščke, dodamo kokosovo moko, dateljne in vanilijevo esenco. Nato postopoma dodajamo vodo, kolikor je potrebno, da je nadev lepo mazav.
Testo nato zvaljamo na površini 25×35 med dvema peki papirjema in ga premažemo z nadevom. Potico nato zvijemo in potresemo s kokosovo moko. Za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se okusi lepo prepojijo. Pa dober tek! 🙂


the Easter-inspired twin
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s