pecivo · sladice

Good things come to those who bake

All I can say, I hope they do! 🙂 Tale teden bi res potrebovala nekaj dobrega, saj me je viroza, gripa ali nekaj takega čisto povozilo, tako da šele dobro prihajam k sebi… Kar je dobro, je da tako ali tako nisem ljubiteljica zime in mi ni čisto nič žal, da ‘zamujam’ tole mrzlo vreme :),
Danes sem končno zbrala moči in se odločila, da nekaj spečem. Cel december je bil pekarsko obarvan, tako da je bilo zdaj kar malo zatišja… Idej in receptov polno, časa malo manj…
Končno pa sem se lotila nečesa bolj čokoladnega (no, tudi za božično večerjo sem naredila čokoladni šarkelj 🙂 ). Odločila sem se za malo prirejeno verzijo Kinder Pingui. Recept v originalu sem našla tukaj. Sem pa na koncu peke ugotovila, da bi slaščičarne z mano imele samo izgubo, saj sem pride delu čist preveč perfekcionistka, vse moram počistiti in pospraviti sproti…kar pomeni, da sem tole namesto 1 uro, pekla 4 ure 🙂 Ampak se je pa na koncu kuhinja svetila 🙂 Tokrat pri peki ni bilo nobene nezgode…no, vsaj ne večje. Še vedno je bila kuhinja pošpricana z mešanico rumenjaka in sladkorja in še vedno bi verjetno lahko posneli tv smešnice, če bi kdo posnel moje rezanje biskvita na pol…:)
Tukaj je recept….da še vi malo umažete kuhinjo! 😉


KINDER PINGUI

Sestavine za biskvit:pingui 1.jpg
– 6 jajc
-140g sladkorja
-2 žlici medu
-100g kakava v prahu
-1 pecilni prašek
-1 dl mleka

Rumenjake in sladkor penasto vmešamo in dodamo med in mleko. Nato postopoma dodamo mešanico moke, kakava in pecilnega praška, ter sneg iz beljakov. Maso vlijemo v pekač in pečemo 15min na 180°C. Biskvit ohladimo in pa vzdolžno prerežemo. Oba dela biskvita navlažimo z mešanico toplega mleka, ki smo mu dodali malo stopljene čokolade.

Sestavine za kremo:
-400ml sladke smetane
-500g maskarponeja
-2 žlici medu
-(1 želatina fix)

Stepeni sladki smetani dodamo med in vse skupaj zmešamo z mascarponejem. Če je krema preredka, ji lahko dodate želatino v prahu.

Sestavine za preliv:
-600g čokolade
-7 žlic olja

Nad paro stopimo čokolado z oljem in pustimo, da se ohladi.
Postopek:
Spodnji del biskvit namažemo s polovice kreme. Po kremi polijemo 1/3 stopljene čokolade in vse skupaj postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za 10min. Ko je čokolada dobro strjena, jo premažemo s preostankom kreme in pokrijemo z drugim delom biskvita. Vse skupaj nato prelijemo s čokolado in postavimo v hladilnik, ter čim prej poskusimo 🙂

Veselo sladkanje! 🙂

Your not-winter-loving twin
LOGO - blog

Advertisements

2 thoughts on “Good things come to those who bake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s