cheesecake · pecivo · sladice

I bake…what’s your superpower? ;)

A se sam men zdi, al poleti čas kr hitrej teče…tedni in mesci se kr obračajo…občutek mam, d se je dopust začel šele včerej. Tko d…še ta tedn, pol pa lpo nazaj v službo..po en stran bo težko , ampk tud lpo spet past v neko rutino 🙂
Moji tedni so zdj predvsm zapolnjeni s pestvanjem majhnga nečaka, k je itk najbl pridn dojenčk…no, če ni, gre pa hitr nazaj k mamici 😉 Ta vikend smo ga mel na obisku, tko d je blo treba na hitro neki spečt. Neki časa nazaj sm zasledila oddajo Irca Donala Skehana, ki objavlja precej enostavne recepte, pa še zmerej ima zravn video…pa še res simpatičn Irski naglas 🙂 Tko, d sm se odločila narest tele Nutelline spiralčke, k so res enostavni, narejeni na hitro in predvsm zlo dobri! 🙂 Tokrat so ble vloge obrnjene…Polona je bla chef, Katja pa sous chef (beri: Katja je pomivala). Uspelo nama je clo brez večje katastrofe v kuhni 😉 Kot vidte, so moje objave vse bl čokoladne…naslednjič mogoče še bl 😉

NUTELLINI SPIRALČKI
Sestavine:

  • 300g Oreo (kakavovih) piškotovpostopek
  • 100g masla
  • 450g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 100g mletega sladkorja
  • 75ml smetane za stepanje
  • 4 žlice Nutelle

Postopek:
Piškote zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo.  Maso razporedite v pekaču (22×25), obloženem s peki papirjem in pecite V predhodno ogreti pečici pri 180°C približno 15minut. Nato vzemite pekač ven in pustite, da se ohladi.
Medtem penasto umešajte jajca, sladkor in kremni sir, ter dodajte 60ml smetane. ¾ mase nato polijte po pečenem biskvitu. Preostali masi dodajte smetano in Nutello. Maso nato polijte po beli mešanici ter z zobotrebcem ali nožem naredite spiralni vzorec. Pecite 35min na 180°C oz. toliko, da bo krema v sredini še mehka. Pustite, da se ohladi in postrezite. 🙂

glavna-vmes

NUTELLA CHEESECAKE BARS

Ingredients:
300g Oreo cookie crumbs
100g butter
450g cream cheese
2 eggs
100g caster sugar
75ml heavy whipping cream
4 tbsp Nutella

Instructions:
Take the cookie crumbs and mix them well with the melted butter. Then put (22×25) the mixture in the pan, press into the bottom and bake 15min at 180°C. Cool completely. Then beat the eggs, sugar, cream cheese and 60ml of whipping cream. Pour ¾ of the mixture into the pan and then add the remaining cream and Nuttella to the rest of the mixture. Then pour the brown mixture into the pan and use a knife to make swirls. Bake 35min at 180°C. Cool it and serve. 🙂

the chocolaty Twin
LOGO - blog

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s