cheesecake · sladice · strawberries

Keep calm and make a cheesecake

Juhuhu, dopust je tu! Pa smo ga dočakali. 🙂 Šolske torbe so v kotu…kjer bodo vrjetno ostale do konca avgusta, zdej pa že načrtujem, kaj vse bo treba počet med počitncami. Prznam, d me je ta tedn popadla strašna lenoba oz. utrujenost po koncu vsega, tko d kkšnega večjega premika ni blo, ampk upejmo, d bo drug tedn vse lepše in bolše 🙂

Ker je dns nedelja, je blo seveda treba nekej spečt oz. ustvarit. Vroče kokr je, pečica ni prišla v poštev, tko da so ble spet na vrsti jagode in nekaj osvežilnega. Že neki časa sm gledala recepte za mini cheesecake, ampk mi noben ni bil preveč všeč, tko da sm se na koncu odločila, da nrdim neki po svoje. In uspelo je presenetljivo lepo…in dobro. 🙂 In končno sm lahko uporabila Katjine silikonske modelčke za muffine, ki so za tole res super uporabni! Tale sladica je res hitr narejena in direktno iz hladilnika je glih taprava osvežitev za tele vroče dni. Jo priporočam! Recept je tokrat tud v angleščini, če mamo kakšnega neslovenskega bralca 🙂

Tako, zdj pa veselo v nov tedn! 🙂

MINI JAGODNI CHEESECAKE
(za 12 tortic)
Sestavine
:

  • 140g ovsenih polnozrnatih piškotov
  • 80g masla
  • 340g kremnega sirapostopek
  • 110g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 250ml sladke smetane
  • 2 vrečki želatine fix
  • 300g jagod
  • nekaj jagod za dekoracijo

Postopek:
Piškote zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo. Maso nato pritisnite v silikonske modelčke za muffine in postavite v hladilnik, da se strdi.
V posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Nato stepite smetano, ter jo primešajte mešanici kremnega sira. Nato dodajte še želatino v prahu ter vse skupaj dobro premešajte. V modelčke dodajte po eno žlico mase, ter nato vse skupaj postavite v hladilnik (lahko tudi zamrzovalnik). Preostali masi nato dodajte spasirane jagode, ter finu premešajte. Če se vam masa zdi preredka, ji lahko dodate še malo želatine. Ko je bela krema strjena, modelčke do vrha napolnite z jagodno kremo, ter zopet postavite v hladilnik. Ko se tortice strdijo, jih vzemite iz modelčkov in okrasite z svežimi jagodami. Veselo sladkanje! 🙂

vmes
MINI STRAWBERRY CHEESECAKES
(12 cakes)

Ingredients:
140g graham cracker crumbs
80g melted butter
340g cream cheese
110g powdered sugar
2tsp vanilla extract
250ml heavy whipping cream
40g gelatine powder
300g strawberries
strawberries for decoration

Instructions:
Take the cookie crumbs and mix them well with the melted butter. Then put the mixture in the silicone muffin cups and press into the bottom. Put the cups in the fridge.
In a bowl beat together cream cheese, sugar and vanilla extract. In a separate bowl beat heavy whipping cream until peaks form. Then mix the whipped cream with the cream cheese mixture. After that, slowly add gelatine powder and mix to combine. Fill each cup with one tablespoon of the mixture and put it back to the fridge. Then add the strawberry puree to the remaining mixture and mix to combine. After the white mixture is set, fill in the cups with the strawberry mixture and put in the fridge to set firmly. Before serving, decorate with strawberries.


The cheesecakish twin
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s