ostalo · Uncategorized

POROJSTNODNEVNO RAZVAJANJE

Jap, pa smo še eno leto starejši. To seveda ne pomeni tudi pametnejši, modrejši in tudi ne, da se obnašamo kaj bolj svojim letom primerno (kakorkoli naj bi že to bilo)….pomeni pa, da je za nami eno leto novih izkušenj, spoznavanj, izzivov, tudi žalostnih trenutkov, predvsem pa nepozabnih, norih in prelepih doživetij. Eno leto življenja »na svojem«, ki je brez dvoma ena najboljših odločitev, ki jih lahko »ledinski bodoči intelektualci«, ko se bližamo 30ici, sprejmemo 🙂 Saj veste… ko 4 leta skoraj vsak dan poslušaš kaj naj bi enkrat bil, ti pride v podzavest in potem včasih zavedno, včasih pa tudi ne, stremiš k temu… O dobronamernosti te »prikrite prisile« ne bom dolgovezila, si pa mislim, da vpliva včasih pozitivno, včasih pa ne. Dokler pa ne gre v eno ali drugo skrajnost (kot pri meni vedno), je čisto vse ok 🙂

Bistveno je, da uživamo vsako leto bolj…in pri meni je bil tudi ta rojstnodnevni vikend eno samo uživanje, razvajanje, spoznavanje in doživljanje prekrasnih novih stvari…in takšno bo tudi zadnje leto moje dvajsetice…tako sem se odločila…in, saj veste…vse je v glavi 😉

13499966_10209371828836262_67051719_o.jpg

Za deževen ponedeljek po sončnem vikendu pa je bila že kar precej prej v planu pica. Drugič sem delala LCHF izvedbo pice, ki je meni osebno še boljša kot navadna…priprava pa je res čisto enostavna. 13418893_861184774013367_4635023807373028184_nKer pa kot po navadi, ne morem narediti nobene stvari točno tako kot je v receptu, ampak vedno malo »po moje«, je tale receptek čisto moj 🙂 Dodala sem namreč najboljšo kozjo skuto Beka, ki je ne morem nehat jest, ko enkrat začnem…mnjami*

Priporočam…pa dober tek 🙂

LCHF PIZZA

Sestavine za »testo«:

  • 200 g kozje albuminske skute
  • 4 jajca36406470
  • 200g ribane mozzarelle
  • 150g parmezana
  • 80g bio sladke smetane (Natur aktiv)

Sestavine za nadev:

  • 200g mozzarelle
  • kuhan pršut
  • paradižnikova omaka
  • gobice
  • olive

Postopek:
V srednje velik pekač, ki smo ga namastili z maslom, posujemo mozzarello in 100g parmezana. Jajca, skuto, smetano in preostanek parmezana zmešamo z električnim mešalnikom in po občutku solimo. Dodamo ščepec origana. Mešanico prelijemo čez oba sira in pečemo 30 minut na 180 stopinj. Ko je podlaga pečena jo namažemo s paradižnikovo omako, ki smo jo začinili z origanom. Na omako položimo pršut, mozzarello, gobice in olive, ter pečemo dokler se sir ne stopi. Nadev seveda lahko oblikujete po svojih željah.

Opozorilo! Ko jo enkrat preizkusite, bo obisk picerij drastično padel 🙂

P.S.Moka je precenjena! Pa dober tek 😉


The one-year older twin
LOGO - blog

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s