cheesecake · sladice

Blue and white make for a rainy afternoon’s delight!

Že je tukej nov teden in nova tortica. 🙂  Tole se vse predrojstnodnevne…kr me takrat ne bo doma, sem vse domače posladkala že v teh tednih prej, tko da ne bo klasičnih vprašanj…’kaj pa tortica?’ 😉
Kr je bla sobota spet deževna, je bla kot nalašč za peko oz. packanje v kuhnji. Sicer bi se verjetno najdlo kj dela za šiht, ampak poskušam uvest pravilo, da med vikendom ne delam za šiht oz. samo tisto kar je res nujno.
Kr so ble prejšn tedn na jedilniku jagode, sm se zdj odločila za borovnice.  Sicer sem v planu imela mini sirove tortice, ampk sm spet mal narobe prebrala recept, k mi na koncu ni bil več všeč…tko d sm mogla seveda dvakrat v vse trgovine v Cerknici…:)  In še zmer nism najdla tiste super fine fajn želatine k sm jo uporabljala prejšn tedn in mi je bla tko všeč… Tako, da sm se odločila tvegat s Hoferjevo instant želatino…če ne bo uspelo, pa pač ne bo. Sj Jamie Oliver je tud že kj v smeti vrgu 😉 No, ampk men ni blo treba. 🙂 Tortica je uspela, tudi želatina je krasna za delat….tako, da jo naslednjič definitivno še uporabim. Tokrat je šlo praktično vse po načrtih….AMPAK…ja itak, vse pa ne more it po načrtih…borovnice na vrhu se bile mal tekoče, tko da tortica po rezanju zgleda kot d bi preživela masaker, ampak okus je bil pa glede na prazne krožničke, kar dober 🙂 Recept je prirejen po tem receptu.
Zdj, ko so želodčki polni pa upam, da bo dovolj energije za precej zahteven teden…malo presenečenj, malo poslavljanja (od moje prve generacije razredništva) in malo predrojstnodnevnega sladkanja 🙂

Lep teden vsem! 🙂

BOROVNIČEV CHEESECAKE

Sestavine za piškotno podlago:
– 300g mletih piškotov
– 200g masla
KOLAŽ
Sestavine za kremo:
– 600g kremnega sirčka
– 375ml sladke smetane
– 1,5 žlic sladkorja
– 50ml limoninega soka
– 120g sladkorja v prahu
– 2 želatini fix

Sestavine za borovničev preliv:
– 500g zamrznjenih borovnic
– 40ml vode
– 1,5 žlice jedilnega škroba
– 3 žlice sladkorja

Postopek:
Piškote zmeljemo in jim primešano stopljeno maslo. Vse skupaj pritisnemo v dno tortnega modela (26cm) obloženega s peki papirjem. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Za kremo stepemo smetano in ji dodamo sladkor. V drugi posodi dobro premešamo kremni sirček, ter mu dodamo mleti sladkor in limonin sok. Nato vmešamo še smetano, ter na koncu dodamo želatino. Kremo nato prelijemo na piškotno podlago in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Za borovničev preliv v kozico damo borovnice, v drugi posodici pa zmešamo vodo, jedilni škrob in sladkor. Vse skupaj nato dodamo borovnicam, ki jih postavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Preliv nato odstavimo in počakamo, da se ohladi. Nato ga prelijemo po tortici.

Pa dober tek! 🙂


The Blue-ish Twin
LOGO - blog

3 thoughts on “Blue and white make for a rainy afternoon’s delight!

    1. V bistvu sem jo jst samo stresla in vmešala notr. Nekateri sicer to postopoma stresajo in mešajo…no, men je uspelo vseeno. Če je meni uspelo, bo tudi tebi sigurno! 🙂 Objavi kakšno slikco. Srečno! 🙂

      Like

Leave a comment