Slano

Still alive…

Ja…predolgo ni bilo objavljenih receptov, predolgo ni bilo glasu od naju. Razlog pa je seveda eden in edini, ki največkrat ne drži…ni časa! Dejstvo je, da je časa vedno dovolj, od nas pa je odvisno za kaj si ga vzamemo in kakšne so naše trenutne prioritete. Iz tega lahko sklepate, da so bi10387481_10208168814326764_8073484484965617066_nle moje vse prej kot tu 🙂
In kaj je zapolnilo moj vsakdan, da ni bilo časa za peko in objavljanje? Hm….decembrski dnevi so bili prekrasno topli in temu primerno je bilo seveda treba v hribe, saj je bilo na višini 2000m kar 20 stopinj…kdo bo potem v dolini v tistem minusu? Jst zagotovo ne 🙂

Pa tudi older sis’ in moj oči, ki je nad hribi čedalje bolj navdušen, ne….in tale obisk Velike planine je bil top! 🙂

1916371_10156395026460215_3595624503712778628_n1175185_10156395188700215_3235447386815220973_n

 

 

 

 

 

Od takrat naprej pa…kuča, posao…več ali manj naporni dnevi, polni ustvarjanja, uživanja in kot se za januar spodobi, pregorevanja 😛 Februar nam je popestril pust in seveda se je bilo temu primerno treba tudi malo našemit. Sicer mi vsa ta pustna evforija nekako ni pisana na kožo, ampak zavoljo mojega poklica je bilo treba spet »preko sebe«. Kar pa ni vedno slabo…mogoče bi bilo treba še večkrat tole poskusit.

12669674_10208450568610445_5195061378223089811_n.jpg

In ker imamo učitelji spet počitnice (v kratkem najnovejša ugotovitev okolice je bila, da smo doma ob 12ih in še kosilo za celo družino prinesemo), mi je končno uspelo tudi malce ustvarjati v kuhinji. Preizkusila sem že kar nekaj receptov za kruh brez moke, ampak do sedaj vse samo enkrat. Torej veste. Še nobeden ni bil tako dober, da bi se ga splačalo ponovit. Tale današnji kruhek iz semen pa je čisto moja pogruntavščina in moram reči, da je božanski. Improvizacija še vedno zmaga…predvsem pa sem se naučila, da moram uporabljati sestavine, ki jih imam rada…in to čisto vse…če v kruh tlačim neke mlete mandlje, ki tja sploh ne pašejo, to pač ne bo kruh…ampak draga različica wanabe le-tega, ki bolj spominja na slan kolač, ki bi moral biti sladek, pa ni 🙂 Tako da tale receptek je definitivno za ponovit. Všeč mi je pa tudi zato ker v njem porabim kokosovo moko, ki mi ostane od izdelave kokosovega mleka, pa tudi vse ostale sestavine so dokaj poceni. Edina slabost je…da zlahka pojem celega naenkrat, po možnosti toplega,…tako kot tokrat 😉

HLEBČEK IZ SEMEN

35680647

Sestavine:
– 50 g kokosove moke, ki ostane od priprave kokosovega mleka
– 40g lanenega semena
– 60g mešanih semen (bučna, sončnična, lanena, sezam)
– 15g indijskega trpotca
-1/2 žličke soli
– 20g masla
– 2 jajci

Postopek:
Leneno seme skupaj s 40g mešanih semen (ostalih 20g pustiš celih) zmelješ kolikor gre. Dodaš ostale suhe sestavine. Rumenjake zmešaš s stopljenim maslom in dodaš v suhe sestavine. Primešaš sneg beljakov in oblikuješ hlebček. Pečeš na 170 stopinj približno pol ure.

Vaša »younger (mostly lazy these days)« sister

LOGO - blog

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s