Slano

Tista nedelja po ubijalskem tednu …. paše

Popočitniški teden za učitelje predstavlja kar konkreten izziv…«razštelani« otroci, ki so malce pozabili na pravila, tempo in način dela…na drugi strani pa učitelji, polni idej, za katere se izkaže, da le ne bodo tako zlahka izvedljive kot v naših prenapolnjenih glavah…seveda, tam namreč vse poteka brez napake. Vsi pa vemo, da je v resnici realnost precej bolj naporna, razmetana, zmedena in umazana… Ampak zato čisto nič slabša…prej obratno. Saj je ravno ta nepopolnost tista, ki da našemu poklicu čar, zaradi katerega se vedno znova z nasmeškom vračam med tiste moje cukre 🙂

Po katastrofalnem ponedeljku, ki ga je zaznamovalo celodnevno letanje po službenih in neslužbenih opravkih, je bil že torek veliko bolj produktiven in umirjen. Nadaljevanje tedna pa mi je še olepšala ideja o sobotnem shoppingu v Gradcu, ki je začela nastajati nekje sredi tedna. Ta se je, zaradi mojega enormnega talenta, da si o določeni stvari premislim vsaj 500 krat, dokončno razvila šele v petek popoldne. In tako se tudi sobote ni dalo preživeti brez 10ih kav, konstantnega miganja, prenašanja vrečk, prehitevanja, ustavljanja,…in posledica je seveda današnja nedelja na kavču 😀

2.Ker pa mi slaba vest še vedno ne dopusti izležavanja v nedogled, sem sem si privoščila malo ustvarjanja. Že kar nekaj časa iščem recept za kruh brez glutena, ki bi me navdušil. In očitno sem precej zahtevna, ker je bilo neuspelih poskusov že kar nekaj. In kljub temu, da je nekaj čudnih mešanic tako neužitnih, da so romale v smeti, sem v skladu z mojim karakterjem trmasto vztrajala naprej. Tale današnji mi je zaenkrat precej všeč…ampak po navadi, odločitev o tem, če se splača pripravo ponoviti ali ne, lahko sprejmem šele po kakšnem tednu in večkratnem poizkušanju končnega izdelka…resnično upam, da se bo tale recept splačalo obdržati 🙂 bom pa zelo vesela če mi pri tem pomagate in ga preizkusite tudi sami…. Recept je enostaven, kompliciram res ne 😉

LCHF kruh

Sestavine:
1.
– 100g lanenih semen
– 100g sončničnih semen
– 200g mandljeve moke
– 40g indijskega trpotca
– 250g grškega jogurta
– 6 jajc
– 10g pecilnega praška
– 2 žlički soli

Postopek:

Vsa semena damo v blender in jih zmeljemo v fino moko. Vse suhe sestavine zmešamo skupaj, v drugi posodi pa vse mokre. Nato jih narahlo vmešamo. Damo v model za kruh oziroma pekač in pečemo 50 minut na 180 stopinjah.

Recept najdete tukaj.

Vaša »younger (never blond again)« sister

LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s