Slano

Crackers perfection :)

Prelepi sončni dnevi, krasen prost vikend in seveda polno idej za ustvarjanje 🙂  Kot nepoboljšljivi perfekcionistki, obe že kar nekaj časa iščeva popoln recept za prigrizek, ploščice,…nekaj, kar bi lahko vzele v službo ali pa grickale med obroki -takrat, ko ti pač nekaj takšnega zapaše (da ne napadeš preveč mamljive, ne preveč zdrave posode s piškoti seveda). Po že kar nekaj neuspelih poskusih, je Poloni končno uspelo poiskati kar dva recepta, ki sta nama bila pisana na kožo. Tudi tokrat pa ni šlo brez improvizacije in prirejanja obeh po najinih željah in okusu.  Peka je povsem uspela, krekerji pa so idealni za »nedeljski brunch«. We’re totally baking these again.

YOUNGER SIS’ S CHEESE AND THYME CRACKERS

Sestavine:12177261_10207783983586236_1507124856_o
-200 g mletih mandljev
-125 g ribanega sira Grana Padano
– 0.5 čajne žličke himalajske soli
– 0.5 čajne žličke suhega timijana
– 4 žlice vode

Postopek:
Vse sestavine zmešaš v blenderju, vodo dodajaš bolj po občutku. Maso razvaljaš v manjšem pekaču in narežeš na poljubno velike krekerje. Pečeš 30 minut na 180 stopinj. Poješ! 🙂

ALMOND FLOUR CRACKERS  (gluten free, dairy free, vegan) –
WISER SIS’ EDITION

Tile krekerji so za tiste, ki majo radi tiste klasične krekerje v paketkih, pa hočejo mogoče malo bolj zdravo različico. Recept sem našla tukaj.

Sestavine:
– 192g mandljeve moke (lahko tudi mleti blanširani mandlji)Crackers1
– 1/2 jušne žlice soli
– 1 južna žlica stopljenega kokosovega masla
– 1 jušna žlica mletih lanenih semen + 3 jušne žlice vode (lahko nadomestimo z 1 jajcem)
– po želji: timijan, rožmarin, mleti česen/čebula, paprika v prahu, sezam, sončnična semena…

Postopek:
Crackers2
Pečico ogrejemo na 180°. Mandlje in sol zmešamo v blenderju, nato dodamo še maslo,
laneno seme in vodo. Maso ponovno zmešamo v blenderju. Maso nato na
tanko razvaljamo med dvema listoma peki papirja ali pa jo s prsti na tanko razporedimo po pekaču. Razrežemo na željene oblike in pečemo 15min oz. dokler na robovih ne postanejo zlato rumeni. Krekerje razlomimo in jih nekaj še toplih pojemo. Ostale pa čez 15min, ko se ohladijo 🙂 Dober tek!

Zdaj pa vsi hitro ustvarjat, do bo zvečer kaj za pred tv za pojest 🙂
LOGO - blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s